Boegbeelden

DE AMBASSADEURS VAN TALENTBOEK CULTUUR

Boegbeelden van Talentboek

Boegbeelden: Lucas & Arthur Jussen

Boegbeelden: Lucas & Arthur Jussen

"It is like driving a pair of BMW's " merkte dirigent Michael Schønwandt op na het dirigeren van de Nederlandse broers Lucas en Arthur Jussen. Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten al veel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit. Deze ervaring brengen ze graag over op de nieuwe talenten. 

Hebben jullie tips voor opkomende talenten?
"Ons eerste advies is om hard te werken. We hebben geleerd dat niets je vanzelf komt aanwaaien, en dat is ook terecht in deze wereld waarin er zoveel mensen zijn die iets 'goed' kunnen. Maar belangrijker nog dan hard werken is het plezier hebben in wat je doet. Natuurlijk zul je af en toe een dag hebben dat je liever op je kont blijft zitten en geen zin hebt, maar als je voor het grootste deel heel veel vreugde haalt uit hetgeen wat je doet, zal het harde werken je niet gaan tegenstaan: in tegendeel zelfs, het zal je alleen maar stimuleren. Wij beseffen dan ook regelmatig hoe gelukkig we mogen zijn met feit dat we elke dag bezig zijn met hetgeen waar we zoveel van houden, namelijk muziek maken."

Lees meer >>


Boegbeeld: Karin Bloemen

Boegbeeld: Karin Bloemen

Karin Bloemen treedt al meer dan dertig jaar op in theaters in Nederland. Daarnaast geeft ze les aan jonge talentvolle performers, van muzikanten tot actrices.

Welke tips geef je aan je talenten?
"Als je talent hebt zal hard werken ervoor kunnen zorgen dat je nog veel beter wordt. Ambitie is prachtig en helpt je dat harde werken vol te houden. Ik begrijp dat mensen beroemd willen worden maar je moet je wel realiseren dat beroemd zijn geen beroep is maar een gevolg van wat je doet met je talent. En dat moet je benaderen als een vak en dan geldt voor iedereen. Oefening baart kunst!" 

Lees meer >>